Jesper och Johanna susar nedför Hamrabacken

Mina två lediga dagar denna vecka hade jag tänkt träna och köpa födelsedagspresent till pappa som fyller år på lördag, men har mest spenderats hemma i soffan... Har blivit förkyld och varit allmänt seg så min energi har blivit som bortblåst efter ha dessutom dammsugit och våttorkat golvet i lägenheten idag. Har gjort ingefärsshots också, men blev inte lika starkt som den jag gjorde i januari när jag senast var sjuk. 
 
Här kommer i alla fall en del bilder från när Jesper och Johanna susar nedför Hamrabacken!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mitt i lågsäsong och böcker på löpande band

Gick upp vid halv 8 och gjorde i ordning kaffe som jag satt och njöt av i soffan medan jag läste lite bloggar. Är halvt lågsäsong just nu på jobbet och jag har fått in en effektivisering så jag gör klart allting snabbare än jag gjorde förra året så nu är jag sysslolös igen. 
 
Igår satt jag på anläggningsmöte på kvällen då vi diskuterade frågor som rör simhallen och vilka åtgärder som ska göras för att både personalen och föreningarna ska fungera bättre tillsammans. Var ett trevligt möte då vi fått sådan bra stämmning i gruppen! 
 
Men nu ska jag väl ta tag i dagen och röra mig mot jobbet, sitter och läser böcker på vägen dit så det går lite snabbare.
 
Har fått in en bokhylla i lägenheten (bild kommer i senare inlägg), men ändå så finns det en kartong med böcker på vinden som just nu inte får plats och sen fick jag även böcker från Johanna så dem ligger i en påse under sängen för tillfället. Bokhyllan är full och jag som har en viss ordning och kan inte sära på serier/trilogier så dem är på separata hyllor förutom om antalet böcker i hela inte får plats så nu ser bokhyllan lite rolig ut när jag har börjat läsa en bok men serien på raden under som jag skulle flytta upp fick inte plats på samma hylla så då blev det lite tomma uttrymmen. 
 
Igår läste jag ut Människohamn redan på bussen till jobbet så hade inte något att läsa på hemvägen, men hade nog inte kunnat koncentrera mig då jag började få jätteont i magen och det kändes som om det tog 15 minuter för mig att gå från bussen och hem. När jag kom hem fixade en liten jobbsak som jag hade fått in under tiden jag satt på mötet och sen la jag mig i sängen och började på en ny bok. Min europeiska familj de senaste 54.000 åren heter den och inte lik någon av alla böcker jag läst tidigare, bortsett från Grottbjörnens folk men den här är mer forskningsgrundande. 
 
 
Bild från när jag höll på och sorterade böckerna
 

Hamra, Tänndalen

Fredagen, näst sista dagen innan vi skulle åka hem och min kropp var rejält slutkörd. Blev mindre och mindre åk för mig under onsdag, torsdag och fredag, men J och hans syster tyckte i alla fall att jag skulle följa med ut och ta bilder. Så sagt och gjort, en stund efter dem åkt iväg så började jag byta om till varma kläder och solglasögon och tog med kameran upp till backen. De tyckte jag kunde följa med upp i sittliften och även fotografera utsikten, men jag fegade ur med att jag inte ville åka upp utan skidor. Men nästa säsong kommer det nog bli upp med kameran också, troligen i sittlift då jag samtidigt inte vill åka ner med kameran. 
 
I den här delen blir det främst vybilder eller områdesbilder, annars hade det blivit väldigt mycket bilder. 
 
 
Hamrabackens vänstersida
 
 
Hamrabackens huvudbacke
 
 
Hamrabackens högersida
 
 
Fjällbyn, bland annat butiken för skiduthyrning
 
 
Hamraliften
 
 
Skidlärarna höll på och förberedde för eftermiddagens slalomtävling för knattarna
 
 
Jesper till höger, hans syster till vänster och en skidskoleklass mitt i backen
 

Leka lite med kameran i onsdags

Till följd av ett ordentlig migränanfall i onsdags  så låg jag nästan däckad hela dagen och piggnade till på kvällen. Låg och tittade på videos på Moderskeppet för att se hur jag ska utveckla mitt fotograferande. Vi satt nämligen och tittade på Toppmäklarna och blir alltid så imponerad över alla snygga bilder, även om man vet att en del görs om i Photoshop. J har berömt mig en hel del för bland annat bilderna på mina katter som jag fotade till Carros tavlor. Detta ledde till att jag lekte med kameran en del på kvällen med några basic-inställningar och vilken skillnad det blev. 
 
Nu ska jag gå och lägga mig, varit en lång vecka men nu börjar det riktiga jobbet och jag ska åka tidigt imorgon. 
 
 
 
 
 
Bilderna på mig tog Jesper när han fick infall att leka också

Tänndalen, en blåsig kväll i solnedgången!

Här kommer de första bilderna från när jag och J tillsammans med hans familj var en vecka i Tänndalen. Det kommer mest bilder på backen, J och hans syster. 
 
Det här är från dag tre när jag och J tar en promenad i det blåsiga vädret. Vi gick genom fjällbyn och tittade på utbuden på två av restaurangerna som finns där. 
 
 
 
 
 
 

Hur ska jag göra?

En månad har gått sedan jag skrev senaste inlägget och jag vet det, mycket väl. Men någonstans hittade jag inte stunden att bara sätta mig och skriva, men så känns det som om mitt liv bara rullar i ett ekorrshjul. Med samma saker hela tiden och vem vill läsa att man gör detta på måndagen, detta på tisdagen och detta på onsdagen vecka in och vecka ut?
 
I efterhand så vet jag och även en del som trots dålig uppdatering klickar in här och ser om det har kommit upp något inlägg att många saker har hänt i mitt liv. Men den största händelsen som hänt är att jag har flyttat hemifrån. Vilket medför lite andra rutiner i mitt liv, vilket jag tycker är jätteroligt! :D 
 
Men frågan är: Hur ska jag göra? För att komma igång med bloggandet igen. Så jag tänkte, vad vill ni läsa om
 
Några inlägg som jag har tänkt ska komma upp nu är från Tänndalen där jag var i mars/april. Har äntligen fått in dessa bilder i datorn. Hehe! Jag har även tänkt att det ska komma upp lite bilder från lägenheten, men det blir några delar i taget. 
 
 
Bild från Tänndalen när jag var för trött så behövde bara sitta ner!